vineri, 16 decembrie 2011

Tort cu mousse de banane si ciocolata


Aceasta reteta este preluata de pe  urmatorul site http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-mousse-caramel-banane-si-ciocolata-11554.html.
Eu am facut multe modificari, am folosit un blat obisnuit, am dublat cantitatile la mousse-ul de banane, iar in reteta originala, tortul mai are un mousse, cel de caramel, dar cum noi nu suntem fani caramel l-am inlaturat. A iesit ceea vedeti mai jos, sper sa va faca cu ochiul si sa il incercati pentru ca merita.

Ingrediente

Blat
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 1 praf de copt 

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri, batem albusul spuma cu 2 linguri de zahar, separat mixam galbenusul cu celelalte 2 linguri de zahar, mixam pana se topeste zaharul. 
Lasam mixerul deoparte si incorporam faina si praful de copt amestecand cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina, si lasam la copt , aproximativ 30 de min, pentru siguranta facem testul scobitorii. Dupa ce se raceste taiem blatul in doua.

Mousse de banane 
- 6 banane
- 3 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri gelatina granulata
- 300 ml frisca lichida (batuta)


Mousse de ciocolata
- 2 ciocolate cu lapte
- 125 ml frisca lichida
- 1 lingura gelatina granulata
-150 ml frisca lichida (batuta)


Mai avem nevoie de 3 banane taiate felii oblice.


Ne apucam de mousse-ul de banane, strivim cele 6 banane, adaugam zeama de lamaie, separat preparam gelatina  (punem cele 2 linguri de gelatina intr-un pahar de 100 ml cu apa rece, aproximativ 10 min, apoi o punem pe baie de aburi, pana dispar granulele si devine lichida, avem grija sa nu fiarba ca isi pierde proprietatile).

Dupa ce se raceste gelatina o adaugam peste banane, apoi adaugam frisca batuta cate o lingura si amestecam bine.
Insiropam blatul (eu folosesc pentru sirop aproximativ 500 ml apa, 8-10 linguri de zahar nu stiu sa va spun exact de cele mai multe ori gust sa fiu sigura ca e suficient de dulce, pentru aroma esenta de vanilie) si intindem mousse-ul de banane. Asezam apoi pe toata suprafata feliile de banane. Ideal ar fi sa lasam la rece 1-2 ore.











Intre timp preparam mousse-ul de ciocolata, se topeste ciocolata peste care se toarna cele 125 ml de frisca lichida se lasa sa fiarba la foc mic, se ia de pe foc si se adauga gelatina preparata. Cand se raceste se adauga frisca lichida (batuta) si se amesteca. Se intinde apoi peste stratul de banane, punem si cel de-al doilea blat, insiropam il imbracam in frisca si il ornam, in functie de eveniment, preferinte si pricepere: -)  Eu am pana acum 3 torturi la activ cu aceasta reteta.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu