miercuri, 17 iulie 2013

Prajitura desteapta










Din pacate sunt la dieta si nici macar sa gust din ceea ce fac, nu pot. Ma straduiesc insa sa nu ii privez si pe cei dragi de aceasta bucurie. Sotul meu a vrut sa le impresioneze pe colegele lui cu o praji facuta de mine, si cum nu am avut foarte mult timp la dispozitie sa fac si blat si crema si glazura sau alte nebunii si ornamente, am ales aceasta praji inteligenta, care le face singura pe toate, o mai facusem o singura data dar nu aveam si pozele aferente pentru blog, asa ca aceasta a fost o buna ocazie, sa improspatez si blogul. 


Ingrediente:
- 8 oua
- 200 g unt
- 225 g faina
- 250 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1L lapte
- 2 linguri apa
- 2 lingurite zahar pudra pt ornat

Mod de preparare:
Topim untul la microunde sau pe aragaz.


Separam ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul, zaharul vanilat si cele 2 linguri de apa, se mixeaza bine pana isi dubleaza compozitia si se topeste zaharul, apoi adaugam untul topit si continuam sa mixam pana ce se omogenizeaza.



Adaugam faina in ploaie si laptele dulce caldut, si mixam usor. 


Separat batem albusurile spuma si le adaugam peste galbenusuri, amestecand de aceasta data usor cu o lingura de lemn. 



Daca faceti pentru prima data reteta probabil va veti panica, deoarece compozitia este foarte subtire, dar de aceea este desteapta aceasta prajitura, ca isi separa singura blatul de crema.


Tapetam o tava cu unt si faina, si turnam compozitia, pe care o bagam la cuptor la foc mic aproximativ 1 ora.  Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam sa se reaceasca si o pudram cu zahar. Prajitura se pastreaza la rece.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu