vineri, 12 aprilie 2013

Pandispan pufos





Daca vreti sa ii indulciti pe cei dragi, cu ceva proaspat facut in casa, dar nu aveti chef sa petreceti foarte mult timp in bucatarie, va recomand acest pandispan.
In reteta ingredientele sunt pentru o tava dreptunghiulara de 34 x 22 cm, pentru o  tava de cozonac aveti cantitatile in paranteza.
Spor la treaba!

Ingredients

  • 8 oua (5 oua)
  • esenta de rom
  • 8 linguri de ulei (5 linguri ulei)
  • un praf de sare
  • 3 linguri cacao (2 linguri cacao)
  • 400 g zahar   (240 g zahar)
  • 250 gr faina (150 g faina)
  • 2 pliculete zahar vanilat

Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile, apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa batem albusurile pana devin tari. Adaugam zaharul vanilat.


Galbenusurile le amestecam cu uleiul (numarul de oua trebuie sa fie egal cu numarul de linguri de ulei) si cu esenta de rom. Puteti pune si de la o lamaie pt mai multa aroma.


Amestecam galbenusurile cu albusurile.
Adaugam faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.


Compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale. O parte o lasam asa iar in cealalta adaugam cacao.


Tapetam o tava cu unt si faina, eu folosesc si hartie de copt, si punem compozitia in tava astfel: in centrul tavii, punem o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia cu cacao si punem tot asa, in acelasi loc pana cand terminam compozitia, ca in imaginile de mai jos.










Punem pandispanul la cuptor aproximativ 30 de minute, dupa cele 30 de minute, facem testul cu scobitoarea, daca nu ramane nimic pe scobitoare il putem scoate din cuptor si il lasam sa se raceasca, apoi il presaram cu zahar pudra. Daca doriti puteti pune stafide sau ciocolata in compozitie, eu nu am avut in casa, dar cu prima ocazie o sa incerc sa il fac si cu ciocolata.








Reteta originala o gasiti pe:
http://www.bubulinagospodina.com/pandispan-pufos/

Un comentariu: