marți, 27 decembrie 2011

Prajitura Inghetata falsa



Ingrediente:
Blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar tos
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vaniliat
Albusurile se bat spuma tare, se adauga rand pe rand zaharul si se bat pana se obtine o bezea lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul, se scoate mixerul si se amesteca cu lingura de lemn, se adauga bicarbonatul amestecat cu putina faina, faina, cacao. Amestecul obtinut se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit coala normala unsa cu margarina si tapetata cu faina), timp de 25 de minute la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta.

Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.

Se prepara crema din:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml lapte rece
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
Galbenusurile (daca aveti oua de casa este perfect, pentru ca iese crema galbena si glazura alba, cu oua de cumparat cand adaugati untul se deschide mult la culoare si nu se mai diferentiaza apoi de glazura) se freaca cu faina, se adauga treptat laptele rece si se pun la fiert pe baie de abur,  amestecand mereu pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Untul cu zaharul se freaca spuma si se adauga apoi amestecul de crema putin cate putin, amestecand mereu.

Se prepara glazura:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vaniliat
Se bat bine pe abur pana se ingroasa si se intaresc si apoi se bat pana se racesc, eu am avut ceva probleme cand am intins glazura pentru ca s-a intarit foarte tare, ideal ar fi sa o puneti mai din timp.


Blatul se acopera cu crema , apoi se pune glazura si se rade ciocolata sau bombonele din comert.
Se lasa la rece cateva ore si apoi se taie.
Reteta este preluata de pe site-ul Amaliei :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu