miercuri, 20 februarie 2013

Prajitura "Fulg de nea"




Cea mai mare bucurie o am atunci cand pregatesc ceva dulce pentru cei dragi. De aceasta data ocazia a fost o partida de poker a baietilor. I-am indulcit cu aceasta praji pe care o aveam pe lista de ceva timp.


Ingrediente:
Blat:
  • 5 galbenusuri
  • 180g zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 200g faina
  • 8g praf de copt
  • 10 linguri apa
Crema:
  • 250g margarina
  • 350ml lapte
  • 100g nuca de cocos
  • 1 lingura amidon alimentar
  • putina esenta de rom
  • 3 linguri zahar (in reteta originala nu erau trecute, dar mie mi s-a parut ca ar fi nevoie)
Glazura:
  • 5 albusuri
  • 200g zahar
  • nuca de cocos sau ciocolata alba
Mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vaniliat si cele 10 linguri de apa pana cand se topeste zaharul si compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn.
Coacem in tava tapetata cu margarina si faina, la foc potrivit,  timp de 15 minute.

Pentru crema , amestecam nuca de cocos cu amidonul (eu am constatat in ultimul moment ca nu mai am amidon si am pus faina), adaugam putin cate putin lapte si zaharul, si apoi punem amestecul la foc mic, pana se ingroasa un pic. Lasam sa se raceasca si adaugam putina esenta .
Margarina o frecam putin intr-un bol, apoi adaugam putin cate putin din compozitia de cocos si amestecam bine.

Pentru glazura, mixam albusurile cu zaharul pe baie de abur pana compozitia devine putin mai tare, apoi lasam sa se raceasca.
Punem blatul, apoi crema, apoi glazura si deasupra nuca de cocos sau ciocolata alba rasa.






Reteta originala o gasiti pe: http://www.haisagatim.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu