sâmbătă, 21 aprilie 2012

Desert cu visine si ciocolata

           
Ingrediente
  • o ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • 300 de grame visine fara samburi (lasate cu zahar peste noapte)
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 40 g unt
  • ciocolata rasa pentru decor si visine
  • 1 esenta rom
    Intr-o cratita rupeti ciocolata bucatele, puneti 3 linguri apa si topiti pe baie de aburi la foc mic, amestecand continuu. O luati de pe foc si incorporati untul, 2 galbenusuri si romul. Intr-un castron separat, bateti albusurile spuma, apoi incorporati crema de ciocolata amestecand usor de sus in jos cu o lingura de lemn, nu cu mixerul.
    Pentru cea de-a doua crema, faceti un mousse de visine, din 200 ml frisca lichida, batuta si 300 de g visine, care au fost lasate cu zahar, este foarte important sa verificati daca visinele au avut suficient zahar, ca mousse-ul sa nu iasa acru. Dati visinele prin blender si incorporati in frisca batuta.
Puneti intr-o cupa un strat din spuma de ciocolata, un strat din mousse-ul de visine, si la final ornati cu frisca, visine si ciocolata rasa.
Pofta buna!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu