sâmbătă, 14 aprilie 2012

Rulada de pandispan cu ananas si cocos




Aluat de pandispan
4 oua
4 linguri apa rece
100 gr zahar
1 fiola esenta vanilie
100 gr faina
25 gr amidon
30gr fulgi de cocos

Crema si ornat
1 conserva rondele de ananas (340 gr)
400 ml frisca
100 gr fulgi de cocos (50 g pentru umplutura si 50 g pentru ornat)


Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se bat galbenusurile cu 4 linguri apa rece, zaharul si esenta.Se bat albusurile si 1/3 din cantitate se adauga la compozitia de oua. Se adauga faina amestecata cu amidon si  fulgii de cocos. Se adauga restul de albus si se inglobeaza. Compozitia se repartizeaza in tava , se coace 10-15 minute, depinde de cuptor.




Se scoate si se aseaza pe un prosop de bucatarie  presarat cu fulgi de cocos.

Pentru crema se lasa sa se scurga ananasul si se taie bucati. Se bate frisca si se lasa putina deoparte pentru decorat, iar in restul se inglobeaza 50 gr fulgi de cocos si cuburile de ananas. Se desprinde hartia de copt 
se unge foaia cu umplutura de cocos, se ruleaza, si se da la rece 60 de min.












 Apoi se pudreaza cu restul de fulgi de cocos. Se spriteaza frisca. Se orneaza cu bucatele de ananas si fulgi de cocos
Reteta am preluat-o de pe site-ul http://www.haisagatim.ro , cu mici modificari.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu