sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Tiramisu la pahar

Cine are sot sa ii traiasca, cine nu sa se gandeasca de doua ori inainte de a-si lua :) ….. glumesc evident, atunci cand ai pentru cine sa pregatesti ceva bun, o faci cu si mai mare drag. Mie cel putin imi umple sufletul de bucurie atunci cand ma roaga sa fac ceva bun si eu ii pot indeplini dorinta, este tare fain sentimentul ca prin ceea ce faci ii poti bucura pe ceilalti. Chiar ma intreba zilele trecute o prietena, daca tie nu iti place dovleacul de ce ai facut placinta? Raspunsul meu a fost, pentru voi. Asta ma face pe mine fericita si va sfatuiesc si pe voi sa incercati aceasta forma de fericire, prin fericirea celorlati.
Dupa cum v-ati dat seama acel ceva bun, a fost comandat de sotul meu, este bine totusi ca nu a dorit ceva anume si m-am gandit la un desert care sa ne placa amandurora si sa nu imi ia nici foarte mult timp. Asa m-am gandit la un tiramisu si ca sa ii dau o nota aparte, l-am pregatit in pahare.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 200 g piscoturi Boromir (pentru ca dorim sa sustinem economia Romaniei, incercam sa cumparam produse romanesti);
- 250 g mascarpone;
- 2 oua;
- 4 linguri zahar pudra;
- 1 pliculet zahar vanilat;
- 2 cesti cafea tare fara zahar;
- cacao si portocale pentru ornat.
Separam galbenusurile de albusuri, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu zaharul pudra si zaharul vanilat si le amestecam bine cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi mascarpone si amestecam pana se incorporeaza bine. Scoatem mixerul si incorporam albusul amestecand usor cu o lingura de lemn.
Piscoturile le inmuiem in cafea, pe care o lasati sa se raceasca mai intai, ca sa nu le inmoaie foarte tare.
Asamblam tiramisu in pahar, un piscot taiat in doua, un strat de crema si tot asa in functie de marimea paharului. Ornam cu cacao, ness si portocale si il uitam cateva ore la frigider inainte de a-l servi.
Mie mi-au iesit 4 portii din aceasta cantitate.
Aveti grija ca dupa aripioarele cu lipici sa mai lasati un pic de loc si pentru tiramisu. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu