sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Aripioare cu lipici

Nu stiu altii cum sunt, dar noi suntem innebuniti dupa aripioare. Faceam intr-un timp foarte des aripioare picante, dar intre timp m-am mai maturizat si incerc sa inlocuiesc pe cat posibil baile de ulei, iar in acest scop folosesc foarte des cuptorul.
In seara asta am ales sa fac niste aripioare lipicioase, care ti se lipesc nu numai de maini dar si de suflet. Este genul ala de reteta care te face sa te lingi pe degete la propriu.
Dar cred ca le-am facut destula reclama, sa va povestesc ce le face asa de speciale.
Ingrediente:
- 1 kg de aripioare fara varfuri;
- 2 portocale;
- 2 linguri de mierede albine;
- 2 linguri sos de soia;
- 2 linguri sos Worcestershire;
- 100 ml bere;
- sare;
- piper;
- boia dulce.
Daca nu aveti aripioarele sectionate, le taiati voi in doua, daca au si varfuri, le taiati si le aruncati.
Apoi condimentati aripioarele cu sare, piper proaspat macinat si boia dulce.
Separat pregatiti sosul, stoarceti zeama de la doua portocale, adaugati mierea, berea, sosul de soia si sosul Worcestershire, mai adaugati un pic de sare si piper, si il turnati peste aripioare.
Bagati la cuptor la 200 de grade C si le lasati sa se rumeneasca bine, le intoarceti apoi pe partea cealalta si cand se rumenesc si pe acea parte sunt gata de savurat.
Noi le-am servit alaturi de niste legume la cuptor si bineinteles sosul ce a ramas in tava aripioarelor.
Pe cat de bine arata pe atat sunt de gustoase.
Va dorim pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu