luni, 6 februarie 2012



Tort diplomat vs.ciocolata

Tortul asta este o struto-camila, desi la prima vedere, poate fi o combinatie nefericita, sa stiti ca nu este deloc asa, deoarece crema de ciocolata este de fapt un mousse, nu foarte dulce, iar per ansamblu a iesit un tort foarte racoritor.

Ingrediente

Blat

- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 1 praf de copt 

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri, batem albusul spuma cu 2 linguri de zahar, separat mixam galbenusul cu celelalte 2 linguri de zahar, mixam pana se topeste zaharul. 

Lasam mixerul deoparte si incorporam faina si praful de copt amestecand cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina, si lasam la copt , aproximativ 30 de min, pentru siguranta facem testul scobitorii. Dupa ce se raceste taiem blatul in doua. 
Poze pentru blat gasiti la tortul cu mousse de banane si ciocolata.

Mousse de ciocolata
 - 150 ml frisca lichida batuta
 - 2 oua
 - 2 linguri de amidon
 - 200 ml lapte
 - 1 ciocolata cu lapte
 - 1 lg gelatina
Punem pe baie de aburi, laptele, amidonul si ouale, pana se ingroasa, luam de pe foc adaugam ciocolata si cand se raceste gelatina, preparata conform indicatiilor de pe plic.

Amestecam apoi cu frisca batuta.

 











Crema diplomat

- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 125 ml lapte
- 1 si 1/2 linguri gelatina
- 250 ml frisca lichida (batuta)
- 100 g stafide
- 350 g ananas (din compot)

Se freaca galbenusurile cu zaharul se adauga laptele putin cate putin si se pune la fiert pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa, se prepara gelatina si se adauga la crema. Se lasa sa se raceasca, cand se ingroasa se amesteca cu frisca, stafidele, ananasul si albusurile batute spuma.
 










Asamblam astfel, taiem blatul in jumatate, punem primul blat intr-un inel, apoi mousse-ul de ciocolata, crema diplomat si celalalt blat. Blatul se insiropeaza cu sucul din compotul de ananas, ornam cu frisca si multe fructe.

 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu