Prajitura Inghetata falsa de ciocolata
Aceasta praji am facut-o pentru gasca mea de prieteni, mari fani ai ciocolatei, si a avut mare succes, data viitoare voi fi nevoita sa fac 2 tavi :).
Am furat-o ca si pe surata ei de la Amalia.
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 12 linguri de zahar tos
- 1 lingurita rasa de bicarbonat
- 10 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 2 plicuri zahar vaniliat
- 200g unt
- 200g zahar
- 200ml lapte
- 2 linguri faina
- 1 ou
- 100g nuca macinata
- 2 linguri cacao (merge si fara, eu nu am mai avut)
- 50 g ciocolata amaruie
- 1 fiola esenta de rom ( Dr. Oetker )
Blatul este cel de la prajitura Inghetata falsa. Albusurile se bat spuma tare, se adauga rand pe rand zaharul si se bat pana se obtine o bezea lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul, se scoate mixerul si se amesteca cu lingura de lemn se adauga bicarbonatul, faina, cacao. Amestecul obtinut se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 15-20 de minute la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta, cuptorul meu are focul mai iute si l-am lasat numai 15minute.
Scoatem blatul, il lasam sa se raceasca putin.
Pentru crema amestecam faina cu oul si zaharul, adaugam laptele, si punem sa se ingroase la foc mic amestecand mereu. Cand se ingroasa putin luam de pe foc si adaugam nuca, cacao (eu nu am mai avut cacao si nu am pus) si ciocolata rupta bucatele. Lasam sa se raceasca.
Separat mixam putin untul si apoi adaugam putin cate putin din amestecul racit. La sfarsit punem esenta de rom. Rezulta o crema fina si pufoasa.
Lasam prajitura la rece 4 ore apoi taiem cu un cutit bine ascutit inmuiat in apa calda.
Este delicioasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu